Львівський Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою

Участь в заходах, присвячених присязі кадетів Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjus

Сьогодні начальник ліцею полковник Юрій Гусар перебуває з прапороносною групою крутян у місті Каунас (Литовська Республіка), де бере участь в заходах, присвячених присязі кадетів

Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjus

Даний захід має важливе значення не тільки для самого ліцею наших побратимів, але й для усієї Литви. Ця країна зараз активно розвиває свою військову освіту та підготовку. Про це свідчить сам факт присутності на присязі Президента Литовської Республіки Гітанаса Науседа. Президент у своєму виступі наголосив на потребі збільшувати в Литві кількість ліцеїв військового типу, як однією із запорук безпеки. Це було важливо чути, бо наш ліцей був для литовців одним із прикладів побудови освітньої та вишкільної роботи.

Під час офіційного спілкування полковник Юрій Гусар подарував Президенту Науседі вимпел ліцею та подякував за підтримку української боротьби за незалежність.

Також українська делегація взяла участь у міських заходах, організованих у Військовому музеї ім. Вітаутаса Великого. А під час екскурсії Каунасом вони зустріли випусників Міжнародної Української Школи, які географічно перебувають в Литві.

Завтра наші крутяни будуть почесними гостями під час випуску і останнього дзвоника у литовських кадетів.




Переглянути в дописі

Facebook