Державні закупівлі
Предмет закупівлі: Капітальний ремонт спального корпусу КЗ ЛОР "Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут" на
вул. Пасічній, 68 в м. Львові. Коригування (ДК 021:2015: 45453000-7 — Капітальний ремонт і реставрація) (номер закупівлі в електронній системі закупівель UA-2023-04-28-009945-a)
1. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:
Розмір бюджетного призначення визначений виходячи з суми зазначеної в зведеному кошторисному розрахунку та згідно Розпорядження Львівської військової адміністрації. Про внесення змін до Програми реалізацій пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області та показників обласного бюджету Львівської області на 2023 рік.
2. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначено відповідно до потреб
Замовника у закупівлі з урахуванням вимог законодавства, зокрема відповідно до вимог чинних кошторисних норм України «Настанова з визначення вартості будівництва» та «Настанова з визначення вартості проектних, науково-проектних, вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво» затверджені наказом Мінрегіону від 01.11.2021 № 281. Так, Замовником торгів на підставі завдання на проектування було розроблено проектну документацію об’єкта будівництва. Завершальним етапом розроблення проекту є проведення експертизи, результатом якої є експертна оцінка, що
містить позитивний або негативний висновок. Відтак, по об’єкту Капітальний ремонт спального корпусу КЗ ЛОР "Львівського державного ліцею з посиленою військово- фізичною підготовкою ім. Героїв Крут" на вул. Пасічній, 68 в м. Львові. Коригування було розроблено проекту документацію та проведено експертизу, за результатами якої
Замовником торгів було отримано позитивний експертний звіт щодо розгляду проектної документації на будівництво в частині міцності, надійності та довговічності об’єкта будівництва та її кошторисної частини за робочим проектом № 14-0047/01-23 від 15 квітня 2023 року. В проектній документації міститься детальний опис робіт, що закуповуються, технічні вимоги, обсяги та види цих робіт. Зазначені роботи повинні виконуватись згідно з затвердженим проектом з дотриманням вимог діючих нормативних документів та відповідно до вимог щодо термінів закінчення робіт, технології виконання робіт за
проектом, якості будівельно-монтажних робіт, які виконуються з дотриманням діючих норм і правил та безпечних умов праці, з використанням конкретних матеріалів і конструкцій. Роботи повинні виконуватись із матеріалів, що передбачені в проектній документації, повинні бути якісними та відповідати вимогам встановлених ДСТУ та чинному законодавству.
3. Обґрунтування очікуваної вартості:
Згідно Постанови КМУ від 1 серпня 2005 р. №668 «Про затвердження Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві» кошторисна документація – кошториси та інші документи, пов’язані із складанням (розрахунки, обгрунтування, пояснення, відомості про ресурси тощо) і необхідні для визначення
кошторисної вартості будівництва та договірної ціни. Враховуючи зазначене, на підставі кошторисної документації, а саме, зведеного кошторисного розрахунку вартості об’єкта будівництва, було здійснено обрахування очікуваної вартості предмета закупівлі. Однак, очікувана вартість закупівлі будівельних робіт не може включати утримання служби замовника та інжинірінгові послуги (Глава 10 кошторису) та Главу 12 «Проектні, вишукувальні роботи, експертиза та авторський нагляд». Таким чином, розмір очікуваної вартості предмета закупівлі визначено згідно із Зведеним кошторисним розрахунком, який знаходиться в складі проектної документації. При визначенні очікуваної вартості використовується зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва, за виключенням суми глави 10 та глави 12, з урахуванням ПДВ.
ДК 021-2015 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (Хліб пшеничний, Хліб житній, Булка).
Підстава для публікації обгрунтування: Постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».
Предмет закупівлі: ДК 021-2015 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (Хліб пшеничний, Хліб житній, Булка).
Обґрунтування очікуваної вартості: Розрахунок очікуваної вартості товару здійснено методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275. Метод порівняння ринкових цін базується на зборі і аналізі цінової інформації з реального ринку товару та аналізі угод купівлі-продажу відповідного товару, як власних так і інших суб’єктів господарювання.
А також з урахуванням інформації про середні споживчі ціни на продукти харчування у Львівській області.
Розмір бюджетного призначення: Визначений виходячи з потреб закладу по КЕКВ: 2230 — Продукти харчування під кошторисні призначення.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі регулюються та встановлюються Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами), та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійнодіючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та діючим державним стандартам.
Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться для ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.
ДК 021:2015: 15510000-6: Молоко та вершки (Молоко, сметана) (номер закупівлі в електронній системі UA-2023-02-17-011100-a)
Підстава для публікації обгрунтування: Постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».
Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 15510000-6: Молоко та вершки (Молоко, сметана) (номер закупівлі в електронній системі UA-2023-02-17-011100-a)
Обґрунтування очікуваної вартості: Розрахунок очікуваної вартості товару здійснено методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275. Метод порівняння ринкових цін базується на зборі і аналізі цінової інформації з реального ринку товару та аналізі угод купівлі-продажу відповідного товару, як власних так і інших суб’єктів господарювання.
А також з урахуванням інформації про середні споживчі ціни на продукти харчування у Львівській області у січні 2023 року:
– Молоко Молоко з підвищеним вмістом жиру (пастеризоване, ультрапастеризоване жирністю більше 2,6% та сире)
– Сметана (Сметана з підвищеним вмістом жиру (жирністю 20% та вище).
Розмір бюджетного призначення: Визначений виходячи з потреб закладу по КЕКВ: 2230 — Продукти харчування під кошторисні призначення.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі регулюються та встановлюються Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами), та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійнодіючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та діючим державним стандартам, а саме:
– Молоко – ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне;
– Сметана – ДСТУ 4418:2005. Сметана
Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться для ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.
ДК 021:2015:15110000-2:М’ясо (Яловичина, куряче філе, стегно куряче, свинина) (номер закупівлі в електронній системі UA-2023-02-17-010530-a)
Підстава для публікації обгрунтування: Постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».
Предмет закупівлі: ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо (Яловичина, куряче філе, стегно куряче, свинина) (номер закупівлі в електронній системі UA-2023-02-17-010530-a)
Обґрунтування очікуваної вартості: Розрахунок очікуваної вартості товару здійснено методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275. Метод порівняння ринкових цін базується на зборі і аналізі цінової інформації з реального ринку товару та аналізі угод купівлі-продажу відповідного товару, як власних так і інших суб’єктів господарювання.
А також з урахуванням інформації про середні споживчі ціни на продукти харчування у Львівській області у січні 2023 року:
– Яловичина (свіжа, охолоджена яловичина, телятина (задня частина, лопатка, ошийок)) – 208,91 грн за кілограм.
– Філе куряче (з курячої грудинки без кістки) – 143,07 грн за кілограм.
– Свинина (свіжа, охолоджена свинина (задня частина, лопатка, ошийок)) – 162,97 грн за кілограм.
– Окремі порційні частини курячі (стегна, крильця, окіст, стегна з частиною спинки, гомілки, четвертини) – 80,45 грн за кілограм.
Розмір бюджетного призначення: Визначений виходячи з потреб закладу по КЕКВ: 2230 — Продукти харчування під кошторисні призначення.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі регулюються та встановлюються Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами), та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійнодіючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та діючим державним стандартам, а саме:
– Яловичина – ДСТУ 4426:2005. М’ясо яловичина у відрубах;
– Філе куряче – ДСТУ 3143:2013 «М’ясо птиці»;
– Стегно куряче – ДСТУ 3143:2013 М’ясо птиці;
– Свинина – ДСТУ 4590:2006 «Напівфабрикати м’ясні натуральні від комплексного ділення свинини за кулінарним призначенням. Технічні умови».
Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться для ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.
Послуги теплопостачання
Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».
Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог Законів України «Про теплопостачання», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», Правил користування тепловою енергією, Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж та інших нормативних документів, що регулюють відносини сторін з приводу теплопостачання.
Обгрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення визначений відповідно до розрахунку кошторису на 2022 рік.
Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: очікувана вартість предмета закупівлі визначена на підставі наказу Мінекономіки від 18.02.2020 №275 “Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі”.
ДК 021-2015 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (Хліб пшеничний, Хліб житній, Булка)
Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».
Предмет закупівлі: ДК 021-2015 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (Хліб пшеничний, Хліб житній, Булка) (номер закупівлі в електронній системі UA-2022-01-17-004599-a)
Обґрунтування очікуваної вартості:
Очікувана вартість закупівлі розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі проведено відповідно рекомендаціям Наказу Мінекономіки від 18.02.2020р. №275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».
Норма споживання хлібобулочних виробів визначається згідно Постанови КМУ від 29.03.2002р. № 426 «Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового та начальницького складу підрозділів Державної фіскальної служби, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту» (Норма 6 – ліцеїстська)
Хліб житній – 250г ( на 1 день на одного ліцеїста)
Хліб пшеничний -400г (у нас потреба 320г – хліб; 80г – булочка)
План на 2022 рік – 450 ліцеїстів-242 навчальних днів
Ціни взято для тендеру з інформації про середні ціни на продукти харчування у Львівській області за листопад 2021 рік Головного управління статистики у Львівській області (вих. Номер № 13-06/3005/10-21 від 14.12.21
1)Хліб сірий житній : 0, 250г х 450 х 242 = 27225кг х23,31 = 634614,75
2)Хліб білий : 0,320 х 450 х 242 = 34848 х 26,10 = 909532,80
3)Булочка: 1 шт х 450 х 242 =108900
Також, замовником було використано і метод порівняння ринкових цін, який базується на зборі і аналізі цінової інформації з реального ринку товару та аналізі угод купівлі-продажу відповідного товару, як власних так і інших суб’єктів господарювання.
Розмір бюджетного призначення: визначений виходячи з потреб закладу по КЕКВ 2230 під кошторисні призначення.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі регулюються та встановлюються Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами), та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійнодіючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та діючим державним стандартам. Вимоги до технічних та якісних характеристик предмету закупівлі обумовлені необхідністю закупівлі якісних та безпечних для споживання харчових продуктів, що постачатимуться до освітнього закладу.”.